Pelin Çakar Bingül, Istanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra eğitimini University of California Berkeley’de Stratejik Pazarlama bölümünde tamamlamıştır. 2008 yılında Mutfak Sanatları Akademisi Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimi almıştır.
İş yaşamına Lucca, Mirap Restoran Grubu’nda, Mutfak Koordinatörü olarak başlayarak, aynı grup içerisinde İş Geliştirme, Stratejik Planlama ve Proje Sorumlusu olarak ek görevler almıştır. 2014 yılında Zorlu Center’daki Cantinery Restoran projesinin Proje Lideri olarak görev almış ve sonrasında üçüncü restoran olan Emaar Cantinery Projesini yönetmiştir. 2020 yılında Akmerkez Lokantacılık bünyesinde Genel Koordinatör olarak görev almaya başladıktan sonra, 2022 itibariyle Akmerkez – Paper Moon restoranın Genel Müdürlüğü üstlenmiştir.
After graduating from Istanbul Bilgi University, department of Business Administration, Pelin Çakar Bingül, completed her studies in Strategic Marketing at University of California Berkeley. In 2008, she went on to study
Food & Drink Administration at MSA -Culinary Arts Academy in Istanbul. She began her professional career as kitchen coordinator for ‘Lucca’, part of the Mirap Restaurant Group and took on extra duties in business development, strategic planning and as project manager. In 2004, she was the project leader for the ‘Cantinery’ restaurant project in ‘Zorlu Center’ and continued on to lead the third restaurant project ‘Emaar Cantinery’.
In 2020, Pelin Çakar Bingül became General Coordinator within ‘Akmerkez’ Restaurants and since 2022 has taken the position of General Manager of the renowned Akmerkez – Paper Moon restaurant.