Asma Khan

With a degree in mechanical engineering and pedagogical formation, Filiz Hösükoğlu is a food culture writer and has presentations on traditional culinary cultures for national/international food symposiums. She consultants, guides and offers cooking lessons to food journalists, ccokbook writers and researchers on traditional Turkish cuisine. She contributed to the development of a guidebook on Turkey’s cultural heritage, which was third best in its category at the Paris Gourmand Book Awards in 2008. Ms. Hösükoğlu also has wide-ranging experience working on development and has worked as a consultant on several EU, UN, and INGO-funded projects on women’s entrepreneurship-empowerment, cultural heritage, in-migration, economic and social integration. She is the co-editor of the cookbook, “Cuisine of LIFE”, a unique collection of culinary treasures and wisdom stories on migration and settlement in Turkey.

SÜTLAÇ

Malzeme Ölçü
Un 1 su bardağı
Süt 1 litre
Pirinç 1 çay bardağı

TARİF :

  1. Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
    Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir.
  2. Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
  3. Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.

YEMEK

Malzeme Ölçü
Un 1 su bardağı
Süt 1 litre
Pirinç 1 çay bardağı

TARİF :

  1. Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
    Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir.
  2. Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
  3. Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.