Haluk Özyavuz

Gurme

1956 doğumlu sanayici iş adamı Haluk Özyavuz, Almanya’da Döküm Mühendisliği’nden sonra New York’ta Yöneticilik Programı’nı bitirdi. 1985-2000 yılları arasında CMS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını üstlendi. 1999 yılında Lisbon’da Türkiye’yi temsilen “Dünyanın En İyi Genç Yöneticisi” ödülünü aldı. 2000’den bu yana Cevher Grubu Başkanlığını sürdürmektedir. EGİAD’ın kurucularından biri olup TÜSİAD, TAYSAD, ESİAD, AmCham, TÜDOKSAD üyeliklerinin yanında, Koruncuk Vakfı’nın mütevelli üyesi olarak görev almaktadır.

70’lerin başında alevlenen müzik tutkusu, amatör dj’lik geçmişinin de katkısıyla oldukça zengin bir koleksiyonla devam etmektedir. Öğrencilik döneminde “Gault Millau” şapkalı ve “Relais&Chateaux” üyesi restoranların peşine düşerek başlattığı gastronomi serüveni ise bugün sanayici kimliğinin getirdiği yoğun iş seyahatleriyle bir üst seviyeye çıkmakta, dünyanın dört bir yanından gerek sokak arası, gerek Michelin yıldızlı restoranlarla dolu bu 40 yıllık birikimini www.gevrekandginger.com adlı internet sitesinden ve “@gevrekandginger” isimli Instagram hesabından paylaşmaktadır. İzmir Gourmet Guide Seçici Kurul Üyeliği ve Chaine de Rotisseurs Vice-Chargé de Missions görevlerini yürüten Özyavuz, Mutfak Dostları Derneği’nin yanı sıra koleksiyon tutkusunun parçası olan Klâsik Otomobil Kulübü’nün de üyeleri arasında bulunmaktadır