Deniz Temel, gastronomi alanındaki lise ve üniversite eğitimlerini Anadolu Mutfağı’na olan tutkusuyla birleştirerek sırasıyla Mimolette, İstanbul; D.O.M. Sao Paolo; Noma & Relae, Kopenhag; Alancha, Alaçatı ve Istanbul gibi tanınmış restoranlarda deneyim kazanarak geliştirdi. Birikimini Anadolu’nun çok kültürlü mutfağına ithaf ettiği “köklerinden beslenen bir göçebe hikayesi” başlığı altında, Istanbul’da kurduğu restoranı Alaf’ta paylaşmaktadır. Alaf’ın kökleri, Ege bölgesinde filiz vererek Alaf2tek‘e hayat verdi ve bu sene 2020 de, kendi klasikleri ile birlikte Güney Ege teruarından oluşan menüsü ile Bodrum’da açıldı.
SÜTLAÇ
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.
YEMEK
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.