Asma Khan Londra’nın Darjeeling Express restoranının sahibi ve şefi. Hint hanedan ailesi mensubu olan Asma Khan, baba tarafından Rajput, anne tarafından ise Bengal’lı. 1991 senesinde, Kalküta’dan İngiltereye geldi ve Kings College London’da, doktorasını İngiliz Anayasa Hukuku üzerine tamamladı. Yemek yapmaya olan tutkusunu evinde yemek klüpleri düzenleyerek gerçekleştirdi ve 2015 de Soho bölgesinde çok ses getiren bir “pop-up” ile devam etti.. 2017’de ise şu anki restoranı Darjeeling Express kapılarını açtı. Bir sene sonra, ilk kitabı olan “ Asma’s Indian Kitchen” yayınlandı ve Gourmand World Cookbook Awards’da, Hint mutfağı kategorisinde en yüksek ödülü kazandı. Asma Khan, Netflix’in Chef’s Table dizisinin Emmy Ödülüne adaylığı olan ilk İngiliz şef. Çektiği bölüm için aynı zamanda James Beard ödülüne de aday gösterildi. Business İnsider dergisi tarafından, Yeme-İçme dünyasının en havalı 100 kişisi listesinde birinci seçildi. Evening Standard gazetesi ise onu 2019’un Londra’daki en etkileyici kişilikleri arasında listeledi. Son olarak, Vogue dergisinin 2020 deki en etkileyici 25 kadın listesindeki ilk şef…
SÜTLAÇ
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.
YEMEK
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.