Makine Mühendisliği ve pedagojik formasyon eğitimi alan Filiz Hösükoğlu, ulusal/uluslararası dergilerde yemek kültürleri üzerine yazılar yazmakta ve yemek sempozyumlarında geleneksel yemek kültürleri üzerine sunumlar yapmaktadır.Türkiye’de bu konuda araştırma yapan yabancılara, danışmanlık ve rehberliğin yanı sıra geleneksel yemek pişirme eğitimleri vermektedir. 2008 yılında koordinatörlüğünü yaptığı “Güneydoğu Anadolu Tanıtım Rehberi”Paris Gourmand Book Awards kitap yarışmasında “Seyahat Dalında” Dünya III.’sü olmuştur. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşlar tarafından fonlanan ve yürütülen birçok projede yönetici olarak çalıştışan Hösükoğlu, 2018-2019 yıllarında, göçmen ve ev sahibi topluluk bireylerinin yemek etrafındaki öykü ve reçetelerinden oluşan “LİFE” Yemek Kitabı için iki uluslararası editörle birlikte çalışmıştır.
SÜTLAÇ
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.
YEMEK
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.