Lalehan Uysal, grafik tasarımcı, yazar, ekolojik yaşam savunucusu ve tohum gözlemcisi. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin ve İstanbul Bomonti’deki Türkiye’nin ilk ekolojik pazarının kurucularından biri. Tohumların can seslerini gösteremediği ve duyuramadığı için makrografik olarak tanımladığı tohum fotoğrafları çekiyor. Anadolu tohumlarından oluşan ilk tohum fotoğrafları sergisini Oxford Üniversitesi’nde, Oxford Symposium on Food and Cookery’de sergiledi. Bu sergiyi ülke içinde farklı coğrafyalarda, o coğrafyaya has tohumların fotoğraflarıyla açtığı sergiler izledi. “Kurda, Kuşa, Aşa! Ve Göze…” adını verdiği sergileri için “Ben sergi açmıyorum, gözümüzü açıyorum” diyen Lalehan Uysal’ın 3. Uluslararası İzmir Gastro Fest’te yer alan sergisi aralarında Ege bölgesine has yerel tohum fotoğraflarının da yer aldığı ilk online sergisidir.
SÜTLAÇ
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.
YEMEK
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.