Elisabeth Luard

elisabeth-luard (1)

Elisabeth Luard, dünyanın en eski ve prestijli yemek sempozyumu olarak kabul edilen Oxford Symposium on Food and Cookery’nin yönetim kurulu başkanıdır. Kırk senelik yazarlık kariyerinde, yirmiyi aşkın yemek kitabı, romanları, anıları ve birçok gazete – dergide sayısız katkıları bulunmaktadır. Doğal tarih sanatçısı olarak kitaplarının illüstrasyonlarını kendisi yapmaktadır. İngiltere’nin değerli kuruluşu Guild of Food Writers tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile onurlandırılmıştır.

SÜTLAÇ

Malzeme Ölçü
Un 1 su bardağı
Süt 1 litre
Pirinç 1 çay bardağı

TARİF :

  1. Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
    Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir.
  2. Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
  3. Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.

YEMEK

Malzeme Ölçü
Un 1 su bardağı
Süt 1 litre
Pirinç 1 çay bardağı

TARİF :

  1. Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
    Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir.
  2. Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
  3. Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.