Saffet Emre Tonguç 2006 ve 2007 yıllarında “Yılın Gezi Yazarı” olarak ödüllendirildi. SKAL Kulübü tarafından üç kere “Türkiye’nin En İyi Profesyonel Rehberi” seçildi. Hürriyet Gazetesi’nin Seyahat ekinde ve İstanbul Life dergisinde devamlı yazıları çıkan Saffet Emre Tonguç, aralarında Türkiye’de Görülmesi Gereken 101 Yer, Avrupa’da Görülecek 101 Yer, İstanbul Hakkında Her Şey, İstanbul The Ultimate Guide, Boğaz Hakkında Her Şey, isimli kitapların da olduğu onbeş kitap yazdı. Yirmibir ödül aldı. Yurtdışında Conde Nast Traveler ve National Geographic gibi dergilerde yazıları çıkan Tonguç’un Paha Biçilemez İstanbul ve Ayrıcalıklı Rotalar isimli tv programlarının çok sayıda ödülleri bulunuyor.
SÜTLAÇ
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.
YEMEK
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.