FABRIZIA LANZA

    3-FabriziaLanza

    Fabrizia Lanza, Siciya’nın kalbinde, 200 senedir ailesine ait olan bir tarım arazisinin içinde yer alan, dünyaca ünlü Anna Tasca Lanza Yemek Okulunun Sahibi ve direktörüdür. 2016 senesinde, tarım ve yemeğin arasındaki kuvvetli ilişkiye ve çiftçi emeğine saygıya odaklanarak, tarih, tohum ve toprağı mutfağa bağlayan “ Cook the Farm” projesini detaylandırarak, okulun eğitim programına ilave etmiştir.
    Ailesinin, yemek anılarını konu alan ve uluslararası büyük ilgi gören, “Coming Home to Sicily” ve “Tenerumi” kitaplarının yanısıra, Sicilyanın yemek geleneklerini ve uygulamalarını konu alarak, yemeğin bir kültürel eylem olduğunu yansıtan “Amuri: The Sacred Flavors of Sicily” ve “Amaro” adında iki belgesel filmi bulunmaktadır.