Endüstri mühendisliği eğitimi alan Melih Demirel, üniversite yıllarında keşfettiği tutkusunun peşinden giderek New York Culinary Institute of America’da şeflik eğitimi aldı. Mezun olduğu 2010 yılından bu yana New York’dan Tokyo’ya, dünyanın pek çok ülkesinde Stone Bars, Gramercy Tavern, Daniel NYC, French Laundry, Noma, ve Narisawa gibi Michelin yıldızlı, restoranlarda çalıştı. 2014 yılında İstanbul’a dönerek Geleneksel Türk Mutfağından örnekler sunduğu “Tabla” Restoranı açtı. “Frankie” İstanbul’da uzun yıllar, Executive Chef pozisyonunda çalışan Melih Şef, şu anda d.ream Restoran grubunun Kurumsal Mutfak şefliğini yapıyor. Şefin mutfağı dört ayak üzerine oturuyor: Köklerimiz, geleneklerimiz, bugünümüz ve geleceğimiz.