Müge Akgün, TRT İstanbul Televizyonu’nda 12 yıl yönetmen, yapımcı ve metin yazarı olarak çalıştı. Ardından 2004’te yazılı basına geçti. Referans ve Turkish Daily News gazetelerinde kültür sanat editörlüğü ve söyleşiler yaptı. Müge Akgün’le Kent ve Yaşam sayfasını hazırlayarak kent kültürü üzerine yazmaya başladı. Daha sonra Radikal Gazetesi’nde köşe yazılarına devam etti. Müge Akgün’le Gusto’ sayfasını hazırladı. 2016’dan bu yana Hürriyet Gazetesi’nde yeme-içme, yaşam seyahat ve kültür yazılarına devam ediyor. Hürriyet Gazetesi-Karaca iş birliğiyle hayata geçirilen Türkiye’nin ilk ve tek restoran rehberi İncili Gastronomi Rehberi’nin genel koordinatörlüğü görevini yürütüyor.
After working for 12 years in TRT- (Turkish Radio Television) Istanbul as writer, director and producer, Müge Akgün moved on to print media as the Culture & Arts editor of Referans’ and ‘Turkish Daily News. She designed the ‘City Life with Müge Akgün‘ section and wrote articles on city living and culture. She continued as a columnist for ‘Radikal’ Newspaper and curated the ‘Gusto with Müge Akgün’ page. Since 2016, she continues her weekly clumn on food, dining, travel, lifestyle and culture for the highly circulated Hürriyet Daily. She is also the poject coordinator of the pioneering restaurant guide ‘İncili Gastronomi Rehberi’ an alliance between Hürriyet-Karaca.