Eğitimini uluslararası ticaret üzerine tamamlayan Can Aras, inşaat sektöründe yönetici pozisyonunda çalıştıktan sonra, 30 yaşında hep içinde olan Aşçılık yönelime bir şans vermek isteyerek okuluna yazılır. Mezuniyetinden sonra, Londra’nın Michelin yıldızlı ‘The Ledbury’ restoranında stajını tamamlar. Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli restoranlarda çalışmaya ve mezun olduğu okulunda eğitmenliğe devam eder. 2021 yılında, Bocuse d’Or gastronomi yarışmasında, ‘’Hava Kirliliği’’ teması ile 3’üncülük ödülünü kazanan Aras, şu anda Amavi Restoran’ın Executive Chef’i olarak ‘Dry Age’ balık çeşitleri ve fermentasyon teknikleri üzerine yoğunlaşıyor.
Şef, “Biz kocaman bir restoranı ufacık nüansların üzerine kurduk. Kişiye özel servis anlayışının çıtasını bu noktaya getirebilmek bizim için en büyük başarı” diyor.
Chef Can Aras completed his education in international trade and worked as a senior manager in the construction field before realising his dream of becoming a chef and enrolling at the culinary arts academy at the age of thirty. After his graduation, he trained at London’s Michelin star restaurant “ The Ledbury”. Upon his return to Türkiye, he worked at various restaurants and as an instructor at the culinary academy from which he graduated. In 2021, Bocuse d’Or gastronomy competition, he was awarded third prize for his presentation on the theme of “Air Pollution”. Currently he is the Executive Chef of Amavi Restaurant where he concentrates on ‘Dry Age’ fish varieties and fermentation techniques. “We founded a grand restaurant on small nuances and details. The greatest success for us is to carry the level of personalized service to our desired level” says Chef Aras.