EKİBİMİZ 2025

 

Festival Düzenleme Kurulu

Hande Arslanalp / Müge Akgün / Gamze İneceli / Metin Süerkan

 

Hakkımızda

2000’li yıllardan itibaren ülkelerin ve kentlerin uluslararası çapta tanınmasında ve markalaşmasında kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, ekonomisi kadar gastronomisi de itici güç olmaya başladı.

Günümüzde gastronomi, turizmin en önemli ayaklarından birini oluşturuyor. Gidilecek bölgelerin mutfak zenginliği, restoranları ve yıldız şefleri, neredeyse tüm seyahat rotalarını belirliyor. İtalya’da Toscana, Piemonte bölgeleri, İspanya’da San Sebastian, Barcelona, Girona, Danimarka’da Kopenhag; ünlü şefleri, restoranları ve yemekleri ile birçok ziyaretçi topluyor.

İzmir; doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle uluslararası turizme en kolay açılacak kentlerin başında geliyor. Bölge, otları ile meyve ve sebzeleri ile etiyle, balığıyla, çok zengin bir ürün çeşitliliğine sahip.

İzmir, kapsamlı bir etkinlik aracılığıyla özgün ve çok kültürlü mutfağını dünyaya tanıtarak turizmine artı değer katabilir. Bölgedeki bir çok etkinliği de kucaklayarak daha geniş perspektifteki bir izmir gastronomi festivali, kenti arzu edilen noktaya taşıyacaktır.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.