Ahmet Güzelyağdöken bağ bahçe arasında geçen çocukluğunda, yağcılık ve peynircilik yapan bir aile kültürü içerisinde büyüdü ve iyi yemek yapan bir annenin öğretilerinden feyz aldı. Haliyle, yerel, evsel ve annesel Ege mutfağı konusunda ciddi bir taraf olma iddiasında. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak sanatları Bölümünde Yerel Batı Ege mutfağı konusunda dersler veriyor. Ayrıca, İzmir Gourmet Guide dergisinin editörlüğünü ve gastronomi danışmanlığını üstlenen Güzelyağdöken, İzmir ve çevresine ait kıymetli lokantaları yazdığı yazılar ve video çekimleriyle, kayıt altına alıyor.
Kendi açtığı İzmir’in ünlü Balmumu dükkan ve lokantasında birikimlerini hayata geçirerek, kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerin korunması için çabalarını sürdürüyor….
Ahmet Güzelyağdöken grew up amongst groves and orchards within a family of olive oil and cheese producers and took phase from his mothers great cooking. Consequently, he is a strong advocate of local, domestic and maternal Aegean cuisine. He gives lectures focused on local West-Aegean cuisine at Izmir University of Economics. He is also the editor and gastronomy consultant of İzmir Gourmet Guide and aims to archive the precious eateries and restaurants around Izmir by writing articles and recording videos. He tries to save heritage dishes from facing extinction by putting into practice all the knowledge he has accumulated throughout the years in his famed Izmir eatery and store Balmumu.