Napoli asıllı şef Claudio Chinali İtalya’nın Michelin Yıldızlı restoranlarında, Bruno Barbieri, Alfonso Caputo ve Igles Corelli gibi ünlü şeflerle çalışarak gastronomik bilgi ve deneyimini geliştirmiş.
2013’den bu yana, dünyada 4 farklı kıtada, 40’dan fazla mağazaya sahip olan Zorlu Center’deki Eataly’nin Executive Chef’i olarak görev alıyor. Aynı zamanda Eataly bünyesinde, fine dining konseptine sahip olan Terrazza Italia’nın da başında. 2021 yılında, yurtdışında İtalyan gastronomisine verdiği destekten dolayı İtalya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mattarella tarafından “Cavaliere della Stella d’Italia” ünvanı ile ödüllendirilen Chinali, yemeğin birleştirici ve yakınlaştıran gücüne sonuna kadar inanıyor. Kültürleri ve inançları farklı olsa da, insanların bir sofra etrafında bütünleştiği bir yaşam hayal ediyor.
Neopolitan Chef Claudio Chinali expanded his gastronomic knowledge and experience by working in Michelin star restaurants with renowned chefs like Bruno Barbieri, Alfonso Caputo and Igles Corelli.
Since 2013 he has been the Executive Chef of Eataly (located Zorlu Center) which has over 40 shops in 4 continents. He also heads Terrazza Italia, the fine dining restaurant within Eataly.
In 2021, Chinali was awarded the “Cavaliere della Stella d’Italia” by Italy’s President Mattarella for his support to Italian gastronomy abroad.
Chef Claudio infinately believes in the uniting power of food and dreams of people from different cultures and beliefs bonding over the table.