Deniz Temel

    Deniz-Temel

    Mersin doğumlu Murat Deniz Temel, gastronomi alanındaki lise ve üniversite eğitimlerini Anadolu Mutfağı’na olan tutkusuyla birleştirerek sırasıyla Mimolette, İstanbul;  D.O.M.,Sao Paolo; Noma ve Relae, Kopenhag; Alancha, Alaçatı – Istanbul gibi tanınmış restoranlarda deneyim kazanarak geliştirmiştir. 

    Birikimini Anadolu’nun çok kültürlü mutfağına ithaf ettiği “Köklerinden Beslenen bir Göçebe Hikayesi” başlığı altında, Istanbul’da kurduğu restoranı Alaf’ta ve Alaf 2 Tek, Bodrum’da paylaşmaktadır.

    Born in Mersin, Murat Deniz Temel combined his culinary education with his passion for the Anatolian Kitchen and furthered his experience and technique in famed restaurants like Mimolette-İstanbul;  D.O.M.-Sao Paolo;  Noma and Relae-Copenhagen; Alancha-Alaçatı, Istanbul.

    Currently he is sharing his knowledge in his restaurants “Alaf” in Istanbul and “Alaf 2 Tek” in Bodrum under his concept “Story of Migration Nourished by its Roots” dedicated to the multi cultural culinary roots of Anatolia.