3. İzmir GastroFest 2020: ‘Yemek ve İletişim’
Her geçen yıl güçlenerek büyüyen İzmir Gastro Fest üçüncü yılında yine yurt içinden ve
dışından gastronomi dünyasının ünlü isimlerini bir araya getiriyor.
İzmir’in ilk gastronomi festivali ‘İzmir Gastro Fest bölgeyi mutfağıyla tanıtmak, gastronomik
değerleriyle ön plana çıkan, marka bir kent yapmak amacıyla 21 Ekim 2018’de ‘Göç’
temasıyla düzenlendi.
Göçler olumlu ve olumsuz yanlarıyla çağımızın en büyük gerçekliklerinden. Tarihi boyunca
göç alan ve göç veren bir coğrafyada yer alan çok güçlü bir kültürel çeşitlilik
barındıran İzmir’in mutfağını tanıtmak üzere yola çıkarken ‘göç’ temasını seçmek kaçınılmazdı.
Yurt içinden ve dışından yeme-içme sektörünün ünlü isimleri, şefleri konuk olduğu
festival büyük bir ilgiyle karşılandı.
Yunanistan’ın Ünlü şefi Atina ‘da Vezene restoranının sahibi Ari Vezene, İsrail’in tanınmış
restoranlarından Eucalyptus’un sahibi ve şefi Moshe Basson, Parabere Forum’un
kurucusu, gastronomi dünyasının en etkili kadınlarından Maria Canabal, marka iletişim
uzmanı Lisa Donoughe, festivalin yurt dışından gelen konuklarıydı.
20 Ekim 2019’da ikincisi gerçekleşen Festival’in konusu ise ‘Pazarlar olarak belirlendi.
Tarihi Alsancak Tren Gar’ı Pazar yerine dönüştü. Bilinçli üretim ve tüketim yapmamız
gereken bir zaman diliminde yaşadığımız hatırlandı. Yönetilebilir ölçekte tarım yerel ve
mevsiminde doğaya daha saygılı bir üretim de bu planların önemli bir parçası olduğu
tartışıldı.
Amacımız, tüketici ile üreticinin doğrudan bir araya geldiği ekolojik dengelere saygılı
mevsiminde ürünlerin satışa sunulduğu pazarların öneminin altını çizmek ve dünyadaki
önemli pazarların dikkatini Türkiye’ye çekmekti.
İspanya’nın Girona kentindeki ünlü Les Cols restoranının sahibi ve şefi Fina Puigdevall,
Polonya’nın yıldız şefi Aleksander Baron, San Francisco’daki Chez Panisse restoranın eski
şefi, yemek kitabı ve New York Times gazetesi yazarı David Tanis, Beyrut’un Souk el
Tayeb pazarının kurucusu Kamal Mouzawak, Borough Market yöneticisi David Matchett
ve Markthalle Neun ortaklarından Bernd Maier İzmir GastroFest’in yurt dışından gelen
konukları arasındaydı.
Bu yılın teması ise ‘Yemek ve İletişim’ olarak belirlendi…
Neden Gastrofest |
Kimleri Bekliyoruz |
Festivalde Neler Var? |