Festival Theme 2020

3. İzmir GastroFest 2020: ‘Yemek ve İletişim’

Her geçen yıl güçlenerek büyüyen İzmir Gastro Fest üçüncü yılında yine yurt içinden ve

dışından gastronomi dünyasının ünlü isimlerini bir araya getiriyor.

İzmir’in ilk gastronomi festivali ‘İzmir Gastro Fest bölgeyi mutfağıyla tanıtmak, gastronomik

değerleriyle ön plana çıkan, marka bir kent yapmak amacıyla 21 Ekim 2018’de ‘Göç’

temasıyla düzenlendi.

Göçler olumlu ve olumsuz yanlarıyla çağımızın en büyük gerçekliklerinden. Tarihi boyunca

göç alan ve göç veren bir coğrafyada yer alan çok güçlü bir kültürel çeşitlilik

barındıran İzmir’in mutfağını tanıtmak üzere yola çıkarken ‘göç’ temasını seçmek kaçınılmazdı.

Yurt içinden ve dışından yeme-içme sektörünün ünlü isimleri, şefleri konuk olduğu

festival büyük bir ilgiyle karşılandı.

Yunanistan’ın Ünlü şefi Atina ‘da Vezene restoranının sahibi Ari Vezene, İsrail’in tanınmış

restoranlarından Eucalyptus’un sahibi ve şefi Moshe Basson, Parabere Forum’un

kurucusu, gastronomi dünyasının en etkili kadınlarından Maria Canabal, marka iletişim

uzmanı Lisa Donoughe, festivalin yurt dışından gelen konuklarıydı.

20 Ekim 2019’da ikincisi gerçekleşen Festival’in konusu ise ‘Pazarlar olarak belirlendi.

Tarihi Alsancak Tren Gar’ı Pazar yerine dönüştü. Bilinçli üretim ve tüketim yapmamız

gereken bir zaman diliminde yaşadığımız hatırlandı. Yönetilebilir ölçekte tarım yerel ve

mevsiminde doğaya daha saygılı bir üretim de bu planların önemli bir parçası olduğu

tartışıldı.

Amacımız, tüketici ile üreticinin doğrudan bir araya geldiği ekolojik dengelere saygılı

mevsiminde ürünlerin satışa sunulduğu pazarların öneminin altını çizmek ve dünyadaki

önemli pazarların dikkatini Türkiye’ye çekmekti.

İspanya’nın Girona kentindeki ünlü Les Cols restoranının sahibi ve şefi Fina Puigdevall,

Polonya’nın yıldız şefi Aleksander Baron, San Francisco’daki Chez Panisse restoranın eski

şefi, yemek kitabı ve New York Times gazetesi yazarı David Tanis, Beyrut’un Souk el

Tayeb pazarının kurucusu Kamal Mouzawak, Borough Market yöneticisi David Matchett

ve Markthalle Neun ortaklarından Bernd Maier İzmir GastroFest’in yurt dışından gelen

konukları arasındaydı.

Bu yılın teması ise ‘Yemek ve İletişim’ olarak belirlendi…

Neden Gastrofest

Kimleri Bekliyoruz

Festivalde Neler Var?