Maalesef aradan geçen 28 yıl içinde gezegenimiz büyük bir hızla ısınmaya başladı. Biliyoruz ki, iklim değişikliğini yavaşlatacak tedbirler alınmadığı sürece, açlık,
susuzluk ve dayanılması imkânsız sıcaklık başta olmak üzere dünyamız pek çok açıdan yaşanılmaz hale gelecek.
Bu yüzden de konumuzu yerel üreticilerden nihai tüketiciye tüm tarafların çiftçilik, göçerlik ve balıkçılık sistemlerini belirlemesine ilişkin öneriler sunan Gıdanın
Egemenliğinin ne anlama geldiğini, çözüm önerilerini tartışmak olarak belirledik.
Yurt içinden ve dışından konunun uzmanları, fikir önderleri ve şefleriyle gezegenin geleceğini konuşmak üzere bir araya geliyor, ardından da sokak lezzetleri,
ev yemekleri ve restoranlarıyla Ege Mutfağını deneyimliyoruz.
3 Kasım’da Yedinci İzmir GastroFest’te buluşmak dileğimizle…
Neden Gastrofest? |
Kimleri Bekliyoruz |
Festivalde Neler Var? |