Dr. Johanna Mendelson Forman, uluslararası ilişkilerdeki uzun süreli kariyerinde, sorunlara yeni bakış açıları getirmesi ve yenilikçi fikirlerle ele alması ile itibar kazanmıştır. Araştırmalarında, gastrodiplomasi ve sosyal gastronominin ortaya çıkışı, gıdanın sosyal etki aracı olarak kullanımı ve risk altındaki topluluklara yatırım üzerine odaklanmaktadır. Yeni nesil şeflere ve gıda aktivistlerine iklim değişikliği, yiyecek israfı ve küresel açlığı sona erdirme gibi çok çeşitli konularda destek olan küresel Sosyal Gastronomi Hareketi’nin önde gelen isimlerinden biridir.
SÜTLAÇ
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.
YEMEK
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.