Endüstri mühendisliği eğitimi alan Melih Demirel, üniversite yıllarında keşfettiği tutkusunun peşinden giderek New York Culinary Institute of America’da şeflik eğitimi aldı. Mezun olduğu 2010 yılından bu yana New York’dan Tokyo’ya, dünyanın pek çok ülkesinde Stone Bars, Gramercy Tavern, Daniel NYC, French Laundry, Noma, ve Narisawa gibi Michelin yıldızlı, restoranlarda çalıştı. 2014 yılında İstanbul’a dönerek Geleneksel Türk Mutfağından örnekler sunduğu “Tabla”Restoranı açtı. “Frankie” Istanbul’da uzun yıllar, Executive Chef pozisyonunda calışan Melih Sef, şu anda D-ream Restoran grubunun Kurumsal Mutfak şefliğini yapıyor. Şefin mutfağı dört ayak üzerine oturuyor: Köklerimiz, geleneklerimiz, bugünümüz ve geleceğimiz.
After studying industrial engineering, Melih Demirel went to great lengths to pursue his dream of becoming a chef. Following graduation from the New York Culinary Institute of America, he worked at highly acclaimed restaurants such as Stone Bars, Gramercy Tavern, Daniel NYC, French Laundry, Noma, and Narisawa. Returning to Turkey in 2014, he opened “Tabla” restaurant showcasing examples from the traditional Turkish kitchen. After working for many years as executive chef at Frankie İstanbul, Melih is currently the head corporate chef of D-ream Restaurant Group. His kitchen philosophy is based on bonding our culinary roots and traditions with the modern and the future.