Mesut Doğukan, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesini bitirdikten sonra, Yüksek Lisans eğitimini Uluslararası İşletme üzerine tamamlamıştır. 2005 yılında başlayan Metro Market Türkiye kariyerine farklı bölümlerde yönetici olarak devam etmiş ve 2017 yılı itibari ile, halen sürdürmekte olduğu “Gıda Kategori Grup Müdürü” görevini üstlenmiştir. 2017 yılında Türkiye’de ilk kez ağdan tabağa kadar balık izlenebilirliğinin bir QR kod sayesinde tüketicilere sunulmasını sağlayan “Bugünün Balığını Yarına da Bırakalım” projesine liderlik etmiştir.
2022 yılında ise dünyada ilk kez alg yağını Çipura ve Levrek üretiminde kullanarak sürdürebilir ve besleyici çiflik balığı üretiminde yeni bir çığır açan “Yediği Önünde , Yemediği Yarında” projesini hayata geçirmiştir.
After graduating from Marmara University, Faculty of Technical Education, Mesut Doğukan completed his Master’s degree in International Business. His career at Metro Market Turkey, started in 2005, where he respectively continued as senior manager in various departments. Since 2017, he has been working as the “Food Category Group Manager”, responsible for category management and purchasing of food categories. In 2017, he led the “Let’s Leave Today’s Fish for Tomorrow” project, which enables consumers to trace fish from net to plate through a QR code. In 2022, he implemented the world pioneering project, “The Feed of Today is The Food of Tomorrow”, which breaks new ground in the production of sustainable and nutritious farm fish by using algae oil in the production of Sea Bream and Sea Bass.