Turizm ve Otelcilik mezunu olan Metin Süerkan, profesyonel mutfakla üniversite yıllarında tanışmıştır. Mutfak stajlarını eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra, 2009 yılında, kendi işi Brand Travel’ı kurmuştur. Birçok yerli ve yabancı şefle yemekler yapıp, yemek kursları düzenlemiş ve televizyon programlarına katılmıştır. Her zaman yerel ve atıksız mutfağın öneminin altını çizerek bilgilendirmelerine devam etmektedir.
Tabakları boş bir tuval olarak görüp kendi yaratıcılığını kullanarak hazırlamayı çok seven Süerkan, bir insanın kendisine verebileceği en güzel hediyenin kendi elleriyle hazırlayarak, dostlar ile paylaştığı bir yemek olduğuna inanır.
Metin Suerkan studied Tourism and Hotel Management and entered the professional kitchen in his university years. He vigorously completed every aspect of his culinary training and founded his own business Brand Travel in 2009. He cooked together with many national and international chefs, organized cooking classes and appeared in television programs. He continues to advocate and underline the importance of local, zero-waste kitchen. Seeing plates as empty canvases, he gets great pleasure from using his own creativity to fill them. Suerkan believes the greatest gift people can give themselves is a dish prepared with their own hands and the sharing of that dish with friends.