Müge Akgün

Image from iOS (2)

Müge Akgün, Türk Dili ve Edebiyatı ve Sinema-Televizyon eğitimi aldıktan sonra İzmir Devlet Konservatuarı’nda öğretmenlik yaptı. Ardından Norveç-Oslo Üniversitesi’nde Sosyal Antropoloji okudu. İstanbul’a döndükten sonra 10 yılı aşkın bir süre TRT’de yapımcı ve yönetmen olarak çalıştı. 2004 yılında yazılı basına geçerek sanat ve yeme-içme kültürü üzerine yazılar kaleme aldı. Halen Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyor ve Türkiye’nin ilk restoran renberi olan İncili Gastronomi Rehberi Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütüyor.

SÜTLAÇ

Malzeme Ölçü
Un 1 su bardağı
Süt 1 litre
Pirinç 1 çay bardağı

TARİF :

  1. Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
    Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir.
  2. Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
  3. Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.

YEMEK

Malzeme Ölçü
Un 1 su bardağı
Süt 1 litre
Pirinç 1 çay bardağı

TARİF :

  1. Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
    Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir.
  2. Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
  3. Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.