Müge Akgün, Türk Dili ve Edebiyatı ve Sinema-Televizyon eğitimi aldıktan sonra İzmir Devlet Konservatuarı’nda öğretmenlik yaptı. Ardından Norveç-Oslo Üniversitesi’nde Sosyal Antropoloji okudu. İstanbul’a döndükten sonra 10 yılı aşkın bir süre TRT’de yapımcı ve yönetmen olarak çalıştı. 2004 yılında yazılı basına geçerek sanat ve yeme-içme kültürü üzerine yazılar kaleme aldı. Halen Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyor ve Türkiye’nin ilk restoran renberi olan İncili Gastronomi Rehberi Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütüyor.
SÜTLAÇ
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.
YEMEK
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.