Oğul Türkkan, en büyük tutkusu olan yeme & içme alanındadaki bilgi ve deneyimleri uzun yıllardır hem sektör mensuplarıyla hem de lezzet tutkunlarıyla paylaşmaktadır. Kariyeri boyunca bira, şarap ve damıtık içecek alanında birçok eğitim ve seyahate katılan Oğul Türkkan, İngiltere’de “Wine and Spirit Education Trust” Advanced Course, Londra’da “Beer Academy” Advanced Course, ardından da Fransa’da “Le Cordon Bleu” ve Reims Üniversitesi’nin Lezzet, Gastronomi ve Masa Sanatları bölümünde Master yaptı. Özel merakı ve sevgisi nedeniyle Oğul Türkkan önce Londra’da, ardından Fransa’nın Normandiya bölgesinde peynir yapımı üzerine eğitimler aldı. Şaraba ek olarak, bira ve viski ile peynir uyumu üzerine çalışmaları ve sunumları devam eden Oğul Türkkan edindiği birikimleri de birçok platformda eğitimler vererek, tadımlar düzenleyerek, danışmanlık yaparak, gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaparak, profesyoneller ve konunun meraklıları ile paylaşıyor. Yeme & İçme konularındaki faaliyetlerinden dolayı Fransa ve Şili devletleri tarafından madalya ile ödüllendirilmiştir.
SÜTLAÇ
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.
YEMEK
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.