Ukrayna doğumlu Olia Hercules, Londra merkezli bir şef, ödüllü yemek kitabı yazarı ve yemek kültürleri araştırmacısı. Eğitimini ünlü gastronomi okulu Leiths School of Food and Wine’ da tamamladıktan sonra, Ottolenghi dahil birçok restoranda çalıştı. 2015 senesinde Observer gazetesi tarafından “Geleceğin Yıldızı” ilan edildi. Ukranya, Moldova, Azarbeycan ve Özbekistan’dan, kendi aile tariflerini paylaştığı Mamushka ve Kafkas yemek kültürünü anlatan Kaukasis kitapları ile büyük ilgi gördü. Üçüncü kitabı Summer Kitchens, bu sene, 2020’de İngiltere ve Amerika’da yayınlandı.
SÜTLAÇ
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.
YEMEK
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.