Osman Sezener

3-OsmanSezener

New York French Culinary Institute’da mutfak eğitimini tamamlayan Osman Sezener, edindiği uluslarası tecrübelerin ardından aile işletmesi olan Ristorante Pizzeria Venedik’e yeni bir soluk kazandırmak üzere Venedik Catering’i kurmuştur. Doğanın cömert davrandığı bölge olan URLA’da kaynağı belli olan malzemeleri mevsiminde değerlendirerek, en ilkel pişirme yöntemi olan açık ateşte pişirmek olan hayalini gerçekleştirerek 2018’de ODURLA’yı kurmuştur.

SÜTLAÇ

Malzeme Ölçü
Un 1 su bardağı
Süt 1 litre
Pirinç 1 çay bardağı

TARİF :

  1. Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
    Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir.
  2. Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
  3. Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.

YEMEK

Malzeme Ölçü
Un 1 su bardağı
Süt 1 litre
Pirinç 1 çay bardağı

TARİF :

  1. Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
    Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir.
  2. Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
  3. Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.