New York French Culinary Institute’da mutfak eğitimini tamamlayan Osman Sezener, edindiği uluslararası tecrübelerin ardından aile işletmeleri olan Ristorante Pizzeria Venedik ve Venedik Catering’de çalışmalarına devam etti.
2018 senesinde, Urla’da, denizden toprağa, kaynağı belli olan malzemeleri mevsiminde değerlendirerek, Izmirin ilk şef restoranlarından ve Türkiye’nin en iyi restoranları arasında yer alan, eski Türkçe’de ateş anlamına gelen OD URLA’yı kurdu. Aynı mutfak felsefesi ve kararlıkla, 2020’de deniz ürünlerine ve sürdürülebilinir olmalarına odaklanan MA URLA , ardından KITCHEN BODRUM by Osman Sezener’i bünyesine dahil etti.
After completing his training at the New York French Culinary Institute and gaining international experience, Osman Sezener returned to his family establishments Ristorante Pizzeria Venedik and Venedik Catering.
In 2018, he realised his dream of cooking locally and seasonally and founded the much acclaimed OD URLA, (meaning fire in old Turkish) one of the first chef restaurants in Izmir and considered to be amongst the best restaurants in Turkey. With the same philosophy and sensitivity to nature and sustainability, in 2020, he added the seafood focused MA URLA, followed by KITCHEN BODRUM by Osman Sezener to his establishments.