Sedef Özgönül

    310718995_792303708551209_6273931893244757761_n

    Sedef Özgönül, Yeditepe Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden mezun olduktan sonra Yüksek Lisans eğitimini İşletme alanında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde tamamlamıştır ve Doktora eğitimine Tasarım Çalışmaları programında devam etmektedir. Şeflerin yaratım süreçlerini tasarım disipliniyle inceleme çalışmasıyla Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’den (MIT) Design Thinking programında 6 aylık burs kazanmış ve “Culinary Design Thinking” modeli önerisiyle Design Research Society’nin (DRS) düzenlediği konferansta ilk sunum yapan şef olmuştur. Doktora tez çalışması 9. Uluslararası Gıda Çalışmaları kongresinde yükselen bilim insanı ödülüne layık görülmüştür. İzmir Ekonomi üniversitesinde öğretim görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.

    After graduating from Yeditepe University, Department of Gastronomy and Culinary Arts, Sedef Özgönül completed her master’s degree in Business Administration at the Izmir University of Economics where she continues her Ph.D. education in the Design Studies program. She received a 6-month scholarship at the “Design Thinking” program of the Massachusetts Institute of Technology (MIT) with her study of examining the creative and innovative processes of chefs through design discipline and became the first chef to make a presentation at the conference organized by the Design Research Society (DRS) with the proposal of “Culinary Design Thinking” model. Her Ph.D. thesis work has been considered worthy of the emerging scholar award at the 9th International Food Studies Conference. Sedef continues her academic studies as a lecturer at the Izmir University of Economics.