1956 yılında Makedonya’dan Türkiye’ye göç eden bir ailenin ferdi olan Serkan Anavatan, çeşitli kültürlerden beslenen büyükanne mutfağıyla büyüdü. Ankara Gazi Üniversitesi İşletme Bölümünü tamamladıktan sonra, gastronomi alanına yönelerek Leonardo Concezzi, Berk Alpay, Sedat Arslan gibi önemli şeflerle çalıştı. Şu an, Urla Gastronomi rotasına 2021’de katılan ve sadece Ege Bölgesinde yetişen, mevsiminde, sürdürülebilir ürünlerin kullanıldığı, Gia Urla’ nın şefliğini yapmaktadır. Serkan Anavatan, geçmişten taşıdığı Göçmen kimliğini, doğup büyüdüğü Ege ile sentezlerken gelenek ve geçmiş arasındaki bağı tabaklara modern perspektifle yansıtmaktadır.
A descendant of a family who migrated to Türkiye from Macedonia in 1956, Serkan Anavatan grew up in his grandmothers multi-cultural kitchen. After completing his studies in Business Administration at Ankara Gazi University, he entered the world of gastronomy and worked with renowned chefs like Leonardo Concezzi, Berk Alpay, Sedat Arslan. Currently, he is the Executive Chef of Gia Urla which joined Urla’s gastronomy route in 2021. The restaurant sources only Aegean grown, seasonal and sustainable produce. With his well rooted Aegean and migrant identity, Chef Anavatan’s dishes reflect a modern perspective, derived from the bond between past and tradition.