Urla – Alaçatı Gastronomi Lezzet Durakları – 20 Ekim 2018, Cumartesi
İzmir’in önemli tarihi ilçesi Urla’da şarap ve zeytin’in geçmişi ve günümüzdeki durumu. Bir sağlık kenti olan İzmir’in Urla’da bulunan Tahaffuzhane’nin hikayesi ve işlevi. Zeytinyağı ve ot yemekleri içeren Ege yemeklerini ve gastonomisini tecrübe ediyoruz.
20 Ekim 2018 , Cumartesi : İzmir – Urla – Alaçatı – İzmir
Sabah saat dokuz da özel aracımızla belirlenen noktadan Urla iskele’ye gidiyoruz. Tahaffuzhane hakkında bilgi alıp ve Klazomenai Zeytinyağı işliği gezdikten sonra, 2600 yıl önce kullanılan Kiklat teknelerinin fonksiyonel replikalarının yapıldığı atölyeyi geziyoruz. Aracımızla Urla merkeze çıkıyoruz. Sanat sokağı ve Malgaca pazarı ve Ege yemeklerini tecrübe edebilmek amacı ile serbest zaman veriyoruz. Zeytinyağı ve ot ağırlıklı, hem lezzetli, hem sağlıklı. Beğendik Abi ve Şafak lokantası, Önder Balık Pişiricisinde balık çorbası veya Malgaca Pazarında Katmer yiyebilirsiniz. Urla gezimizin ardından, ilçeye yarım saat uzaklıkta Urla Bağ rotasını keşfetmek üzere hareket ediyoruz, Urla Şarapçılık ve Urlice bağlarını ve tesislerini ziyaret ediyoruz. Burada şarap imalathanesi geziyor ve şarap konusunda bilgi alıp, şarap tadımı yapıyoruz. Buradan Çeşme Alaçatı ya doğru hareket ediyoruz.
Alaçatı köy içinde kahve içiyor ve gastronomisi ve sakız ağaçları ile tarihi hakkında bilgi alıyoruz. Sakızlı kahve ve sakızlı muhallebisini tatma fırsatını buluyoruz. Turumuzun ardından saat 18:00 de İzmir’e dönüyoruz.
Turun süresi : 09:00-18:00
Tur Ücreti:
10 Kişinin katılımı ile kişi başı : 210 .-TL
20 Kişinin katılımı ile kişi başı : 180 .-TL
30 Kişinin katılımı ile kişi başı : 160.-TL
Tur Paket Ücretine Dahil Olan Hizmetler:
- Profesyonel rehberlik hizmeti
- Özel araç ile tüm transferler
- Tarihi mekanların ziyaretleri
- Urla Şarapçılık ve Urlice şarap tadımları,
Tur Paket Ücretine Dahil Olmayan Hizmetler:
- Tur esnasında alınan ekstralar
- Öğle yemekleri ve yemeklerde alınacak yiyecek ve içecekler