Berlin merkezli Ursula Henzelmann, uzmanlık alanı peynir olan bir yemek tarihcisi, şarap ve yemek yazarıdır.. Yayınlanan kitapları arasında Almanya’nın yemek tarihini anlatan “Beyond Bratwurst” da mevcuttur. Dünyanın en kapsamli peynir ansiklopedisi “Oxford Companion to Cheese” için bölge editörlüğü yapmıştır. Aynı zamanda “Oxford Symposium on Food and Cookery” direktörü olarak görev almakta ve Cheese Berlin Festival’inin ortak küratörlüğünü yapmaktadır. Son kitabı olan Vom Kasemachen, Divle Obruk Tulum peynirini keşfetmek üzere Anadolu’ya yaptığı yolculukla sona erer.
SÜTLAÇ
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.
YEMEK
Malzeme | Ölçü |
Un | 1 su bardağı |
Süt | 1 litre |
Pirinç | 1 çay bardağı |
TARİF :
- Pirinçler yıkanır ve 2, 5 su bardağı su ile tencereye alınır orta ateşte 10 dk pişirilir.
Süt ve toz şeker ilave edilir, 15 dk daha pişirilir. - Nişasta ve vanilya yarım çay bardağı su ile açılıp ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi de eklenir. 5-6 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sıcakken kaselere alınır, bir süre dinlendikten sonra servisi yapılır.